Hanna-tädin kakut

Hanna-tädin kakut, nuo juhlapöydän klassikot.

Pidimme ystäväni kanssa pienet pikkuleipätalkoot. Hanna-tädin kakut olivat listalla nro 1.  Muistan herkulliset kakut lapsuuden kahvipöydistä. Yllätyksenä tuli, että ne olivat todella helpot ja nopeat valmistaa. Ainekset sekaisin, taikina palloiksi ja uuniin. Ohjeeksi kelpuutimme vain Kotiruoka -kirjan resepti.

Hanna-tädin kakut:

3 dl sokeria
1 1/2 dl kermaa
1 tl soodaa
1 1/2 dl voita (sulatettuna)
5 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja

Kaikki ainekset sekoitetaan yhteen ja taikinasta muodostetaan pieniä pyöryköitä, jotka paistetaan miedossa uunin lämmössä (200 asteessa n. 8-10 minuuttia).7 kommenttia “Hanna-tädin kakut”

 1. Mervi kirjoitti:

  Mukavaa , kun muistutiie vanhasta kunnon ohjeesta. Pitääpä leipoa viikonlopulla :)

 2. Osmo Heimonen kirjoitti:

  Miksi leipomamme Hannatädin kakut ”lässähtivät” uunissa aivan litteiksi, eivätkä näyttäneet kuvien mukaisilta pulleilta kakuilta?

 3. Kassu kirjoitti:

  Hannikset tarvitsevat hapanmaitotuotetta kohotakseen oikein muhkeiksi. Vanhan kansan tapaan kerma oli jo hieman hapanta eli vanhat kamat leivottiin pois. Sooda toimii silloin paremmin. Osan soodasta voi korvata leivinjauheella tai laittaa kerman mukaan vaikka hapankermaa tai ranskankermaa. Hieman vanhakin kerma käy.

 4. anna-täti kirjoitti:

  Tein lasten kanssa suttuisen syyspäivän iloksi. Kaapissa oli viikon vanhaa kuohukermaa ja se meni taikinaan kokonaan (2dl) ja kikkare (ehkä sulatettuna 1 dl) voita, jota jatkoin summamutikassa rypsiöljyllä. Taikina piti vatkata koneella tasaiseksi muruksi, mutta oli helppo käsissä pyöritellä palloiksi. Hyviä ja helppoja! Hyvä ohje!

 5. jouluihminen kirjoitti:

  Hei, onko sinulla tietoa, mistä ja minkä nimisestä kirjasta on tuo hanna-tädin kakkujen ohje? Olisi kiva tietää saisiko kirjastosta lainaan ko. kirjaa.
  Äidinäidilläni on ehkä ollut samantyyppinen kirja, senkin takia olisi mukava tietää kirjan nimi ja tekijä!

 6. Hippiäinen kirjoitti:

  Resepti on Kotiruoka- kirjasta. Kirjan on kirjoittanut Kaisa Isotalo ja Raija Kuittinen. Kirja on suomen suosituin keittokirja ja sitä on myyty jo yli miljoona kappaletta. Sain kyseisen kirjan äidiltäni joululahjaksi v. 2005 ja jonkun verran on tullut kirjasta reseptejä kokeiltua.

 7. sandra kirjoitti:

  Mulla kävi samoin,kuin Heimolle!Katsastin uudelleen ohjetta..unohdin pitää taikinaa jääkaapissa..Eli tulipa leivottua Hanna-tädin keksejä ;) Ei auttanut vaikka jääkaapissa oli vanhaa kuohukermaa.No,ens kerralla onnistun varmasti!!!

Jätä vastaus